iConta24

Cum te ajută contabilitatea online în context de criză sanitară?

Opinie – Mihai Maierean

Ne aflăm într-o situație dificilă în care au fost afectate atât de multe domenii iar unul dintre ele este cel al afacerilor.

Protejarea sănătății este prioritatea zero pentru fiecare dintre noi iar metoda cea mai eficientă de a ne proteja este să evităm pe cât posibil ieșitul din propria locuință.

Aceste măsuri ne influențează într-un mod relevant fiecare dintre procesele esențiale ale afacerii noastre (producție, vânzări, încasări, etc.) printre care și partea financiar-contabilă.

Încă mai sunt antreprenori care funcționează pe principiul contabilității clasice. Mai concret, adună documentele contabile pe o lună (sau poate pe un trimestru) și le duc într-o folie sau într-o pungă la cabinetul de contabilitate.

Ori, în acest mod cum mai reușim să ne protejăm igienic în condițiile în care este recomandat să evităm pe cât posibil contactul interuman?

Iar acum, te invit să îți imaginezi:

Cum ar fi să transmiți documentele la contabilitate online din confortul casei tale?

Cum ar fi să ai acces instant la situația financiar contabilă a firmei tale tot în confortul casei tale?

Cum ar fi să scutesti timp și să mai eviți un ieșit din casă sau mai multe pentru a fi și mai protejat în această criză epidemiologică?

Cum este posibil? Prin contabilitatea online!!****

Știu, acum vei formula următoarea obiecție: Dar ce să mai contabilizez dacă nu mai am ce? Ce acte să mai transmit, dacă afacerea mea aproape s-a închis definitiv?

Într-adevăr este o perioada dificilă în care antreprenorii sunt îngrijorați despre modul în care vor rezista acestei crize și despre viitorul firmei.

Totuși, acolo unde mulți văd o problemă, pot fi și puțini care văd o oportunitate.

Și acum te voi provoca să vezi oportunitatea acestei crize. Pentru că ești un antreprenor, iar antreprenorii sunt oameni de soluții, nu-i așa?

Dacă afacerea ta este pe pauză sau și-a diminuat activitatea, acest lucru înseamnă că ai mai mult timp. Dacă ești la început de drum și intenționai să începi o afacere, se aplică și aici.

În condițiile în care dispui de mai mult timp, îl poți investi să îți îmbunătățești procesele afacerii tale. Să înveți să faci marketing mai eficient, sau vânzări mai bune.

La fel și cu partea de contabilitate. Te poți orienta să îți muți (dacă ai o afacere curentă) sau să începi (dacă ești la începutul afacerii) contabilitatea online.

Contabilitatea online îți oferă acces nelimitat la cifrele afacerii în timp real. Pe contabil nu îl mai găsești la birou după ora 16.30, dar accesul la cifrele tale poate fi non-stop. Cum ar fi să-ți vină o idee bună în timp ce urmărești un curs sau citești o carte la ora 21.00 dar pentru pentru a o aprofunda ar fi necesare informații financiar-contabile pe care contabilitatea online ți le oferă non-stop.

De asemenea poți investi timpul pentru a înțelege mai bine mecanismul financiar contabil al afacerii tale. Atunci când înțelegi cifrele din contabilitatea firmei tale, îți va fi mai ușor să iei decizii de strategie financiară.

După cum poți observa, contabilitatea online nu are avantaje doar pe timp de criză epidemiologică. Te poate ajuta și în plină activitate economică.

Partea bună a acestei crize are rolul să te pună puțin pe pauză din agitația de rutină doar să îți arate că ai capabilitatea de a te adapta și de a observa în jurul tău tehnologii sau informații pe care să le încorporezi mai departe.

Partea și mai bună este că nu te-a oprit doar pe ține ci a oprit aproape o lume întreagă așa că nu vei rămâne în urmă. Investește această pauză cât mai mult în educația ta ca să te poți reinventa.

Tu ce parte bună vezi din această criză? Aștept răspunsul în comentariu.

Să auzim doar de bine.

 

Mihai Maierean

O cifră pe care nu o cunoști, nu o poți schimba!

 

**** iConta24 a dezvoltat o platformă online prin care digitalizează procesul de contabilitate. Contabilitatea în cloud (Dosar virtual) este ideală pentru afacerile mici, te ajută cu un cost mai redus și reduce timpul de gestionare a documentației necesare, fiind scalabilă în cazul în care volumele vor crește.

Platforma noastră vine ca un instrument complet digital care automatizează toate procesele din contabilitate.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *